Tiyatroyla ilgilenen çoğu kişi Shakespeare’in ünlü tragedyası Hamlet‘i bilir. O kadar farklı şekilde sahnelenen Hamlet oyunu izledim ki, biletimi almadan önce Bir Baba Hamlet, Baba Sahne’de bana neler sunabilir diye düşündüm. Fakat perde açıldı, oyun başladı, işte o an beni yepyeni bir Hamlet’in beklediğini anladım.
Hamlet oyununu az çok bilmekte fayda var, çünkü başı sonu kurulu bir oyundan ziyade tragedyanın komedyaya dönüşen versiyonunu izliyorsunuz. Oyun içinde oyun kurma durumu zaman zaman kendini tekrara düşürse de siyasi hicivlerle bezeli, eğlenceli ve bol kahkahalı bu oyun, iki perdeden oluşan, iki saatlik bir seyir sunuyor izleyenlere.
Şevket Çoruh rolü fazlasıyla sırtlanmış, bir kostüm gibi üstüne giyinmişti, Günay Karacaoğlu her zamanki gibi sahnede muzip ve ışıl ışıldı. Oyuncuların birbirleriyle uyumu, tempoyu sürekli diri tutuyor. İzleyici oyunun dinamiğine katılıyor ve oyuna kenetleniyor.
Bazen ağlanacak halinize gülüyor, bazen de tiyatronun sivri ve muhalif diline ortak oluyorsunuz. Neyse ki oyun Danimarka’da geçiyor.
Sebastian Siedel metni uyarlamış ve Emrah Eren yönetmiş. Bir an çok ciddiyim doğaçlama bir oyun mu izliyorum diye düşündüm. Dekor, oyuna hizmet eder nitelikte farklı değişimlere uğruyor, kesinlikle alkışı hak ediyor. Dekor Tasarımı Barış Dinçel’e ait, kendisini kutlarım.
Hamlet oyununa farklı bir pencereden bakmak isteyenler, bu oyunu kaçırmasın ve gülmeye hazır olsun.







Oyunun Künyesi Yazan: Sebastian Seidel Çeviren: Yücel Erten Yöneten: Emrah Eren Sahne ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel Işık Tasarımı: Yakup Çartık Müzik: Can Şengün Hareket Düzeni: Işıl Zeynep Eskrim Koreografisi: Deniz Özmen Şarkı Sözleri: Faruk Üstün Afiş Tasarımı: Ethem Onur Bilgiç Yönetmen Yardımcısı: Işıl Zeynep Reji Asistanları: Beste Seyhan, Ali Haydar Çataltepe Prodüksiyon Asistanları: İdil Trabzonlu, Sabri Memi Sahne Terzisi: Seyhan Erdoğan Sahne Amiri: Çağatay Tok Teknik Masa: Özgehan Özturan Oyuncular: Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu Topluluk: Baba Sahne Tür: Komedi Seanslar Afiş