Bir Terennüm – Orchestra Theatre

Bir Terennüm iç ısıtan, etkileyici ve çok samimi bir oyundu. İki ana karakter üzerinden ilerleyen oyunda iki karakterin de yaşlı ve genç hallerini çok yumuşak ama net geçişlerle izliyoruz. Babanne-torun ve torunun dede hali ile dede-torun ilişkisini oyun boyunca kederli bir  kahkahayla izledim diyebilirim. Babanne ve dedenin kafası gidip gelirken ortaya çok komik an’lar çıkıyor, bir o kadar da anıların tatlı ağırlığı çöküyor üstümüze. Oyunun içine çok hızlı ve doğrudan girebiliyorsunuz fakat oyun, yapısı ve kendine has dinamiği ile sizi yavaşlatıp akışa bıraktırıyor. Oyun tek perde 70 dakika fakat kendinizi akışa bıraktığınızda zaman algınızı bir kenara koyarak bitmesini istemeyeceğiniz keyifli bir seyre dönüşüyor. Türü trajedi & dram & komedi , hepsini an ve an hissedebileceğiniz bir oyun.

Karakterlerin derinliğini ve hikaye akışını, yaşlılık hallerindeki gitgelleriyle anlamaya çalışmak çok eğlenceliydi. Hikayeleri kafanızda size tamamlatan yazar Firuze Engin ve yönetmen Gülhan Kadim izleyiciye bulmaca çözdürüp ve yapboz oynatıyor adeta. Bu bağlamda karaterlerin ve hikayelerin tamamını hayal gücünüzle tamamlıyorsunuz.

Biraz teknik detaya inersek iki oyuncunun da bedensel, sözsel ve duygusal olarak yaşlıdan gence, gençten yaşlıya geçiş hızı deneysel ve tatmin eden bir tecrübe sunuyor izleyiciye. Özellikle ışık ve sesin öncülüğündeki değişim anları çok başarılıydı. Anlık, saniyelik değişimler ile bambaşka bir yaş ve karakter sunabilen Tolga İskit ve İpek Türktan oyunculuğundan bahsetmeden geçemem. Tolga İskit hayranlığımdan Kalabalık Dua’sında bolca bahsetmiştim, Çemberin Anası oyunundan sonra da daha ne kadar şaşırtabilir derken, Bir Terennüm ile bir kez daha oyunculuğuna ve sesine hayran kaldım. İpek Türktan’ın doğal ve samimi oyunculuğuyla duygudan duyguya sürüklendik, rollercoaster efekti için doğru adreslerden biri daha. Terennüm yani mırıldanma ile oyun boyu kulaklarımızın pası silindi diyebilirim dinlediğim her şey nostaljik bir aile tablosu oluşturdu ve hissettirdi. Oyunculuklar, akış, hikaye ve duyguların yerinde yüzleştirmesiyle bayıldığım bir oyun oldu, çok öneririm.

Oyunun Künyesi
Oyuncular:İpek Türktan, Tolga İskit
Yazar: Firuze Engin
Yönetmen: Gülhan Kadim
Sahne Tasarım: İlayda Saran
Işık Tasarım: İsmail Sağır
Müzik: Burçak Çöllü
Yardımcı Yönetmen: İbrahim Arıcı
Reji Asistanı: Selin Erdoğan, M. Burak Dikilitaş
Koordinatör: Büke Akşehirli
Süpervizör: Şebnem Sönmez
Süre: 1 Perde / 70 dak
Topluluk: Orchestra Theatre
Tür: Dram-Komedi
Seanslar
Afiş
tiyatromuo
tiyatromuo
Çünkü sanatı, matematik ve geometri ile bağdaştırmayı benimsiyorum

benzerler

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Tirat

Oyuncuların sahnede birbirine söylediği uzun sözler, oyuncunun uzun ve kesintisiz konuşması.

Okunası yazılar

E-Posta Bülteni Kaydı

Size sitemiz ve tiyatrolar ile ilgili haberler göndermek istiyoruz