İkaros’un efsanesi kitaplarda çok kısa ve net anlatılır. İkaros ve babası ünlü mucit ve mimar Daidalos bir kuleye tutsak edilir. Kuleden kurtulmak için Daidalos çocuğuna ve kendine kuş tüylerinden kanatlar yapar. Bu kanatları yapmak için kuş tüylerini balmumuyla birleştirmiştir. Çocuğuna da nasihatta bulunur; ‘fazla yükselme güneş balmumundan kanatlarını eritir ve düşersin, fazla alçaktan da uçma bu sefer de denizin nemi yüzünden kanatların bozulur ve düşersin.’ diye. Ama İkaros bu nasihata uymaz ve güneşe fazla yaklaştığı için balmumundan kanatları erir ve Ege Denizi’ne düşerek can verir.
Hikaye mitoloji kitaplarında aşağı yukarı bu şekilde anlatılır. Oysa hiçbir kitap İkaros’un neden bu kadar yükselmek istediğini anlatmaz. Oyunda Tuana Sunar (İkaros) hikayesini seyirciye kendi ağzından anlatmaya başlıyor. Dekor olarak sahne ve hikaye ile oldukça uyumlu kırmızı kurdeleler kullanılmış. Bu kurdeleler İkaros’un hayatındaki farklı insan ve olayların bir şekilde birbirleriyle bağlantılı olmalarını anlatıyor. Oyun boyunca İkaros babasıyla ilişkisini, neden yükselmek istediğini, bu hayatta neleri sevip sevmediğini hatta aşık olduğunu… Yani hikayesinin kitaplarda yazmayan kısımlarını ve ona dair daha önce hiç duymadığınız şeyleri anlatıyor. Bunları anlatırken yeri geliyor babasını canlandırıyor yeri geliyor Kral Minos’u, Poseidon’u, Theseus’u, Androgeos’u hatta Nietzsche’yi ve daha fazlasını. Bir şekilde hayatına dokunan, karşılaştığında onu etkileyen herkesi ve her olayı seyirciye anlatıyor.
Oyunun Künyesi Yazar - Yönetmen: Tuana Sunar Yönetmen Yardımcısı: Ferhat Işıktaş Sahne Tasarımı: Tuana Sunar Kostüm Tasarımı: Nebi Birgi Işık Tasarımı: Eren Uğurhan, Tuana Sunar Özgün Tiyatro Müziği: Nur Yüksel Koreografi: Taner Güngör Oyuncu: Tuana Sunar Afiş Tasarımı: Nergül Güler Oyun Süresi: Tek perde / 60 dakika Topluluk: İkaros Tiyatro Tür: Deneysel Seanslar Afiş