Deniz Altun’un yazdığı Özgür Kaymak’ın yönettiği, Gül’e Ağıt yaklaşık bir senedir İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahneleniyor.
2004 yılında ailesi tarafından öldürülen Güldünya, töre cinayetlerinin sembolü. Bitlis’in bir köyünde kendi halinde yaşamasına izin vermedi hayat. Güldünya ile hemen hemen aynı yıllarda farklı coğrafyalarda doğmuşum. Oyun başladığı andan itibaren ister istemez sorguladım bu durumu. Akrabasının tecavüzüne uğradığı için aile kararıyla kardeşi tarafından öldürülerek bu dünyaya veda eden Güldünya’nın yaşamını bir tragedya kahramanını izler gibi acı duyarak izliyorsunuz koltuğunuzda.
Bu hikâyede aile tamamen yitip gidiyor. Fakat metnin içinde hayatta olan olaylar biraz değiştirilerek yedirilmiş. Gönül isterdi ki gerçek hikâyeyi izleyebilelim zira oyun iki perde ve iki saatten uzun.

Bütün bunların yaşanmasına sebep olan yakın akraba yıllar sonra Güldünya’nın babası tarafından öldürüldü, Güldünya’yı öldüren kardeşi cezaevinde kalp krizi geçirerek bu dünyaya veda etti. Fakat biz oyunu Güldünya’nın öldürülmesine kadar olan bölümde bazen gereksiz ayrıntılarla izledik, metnin üzerinde çalışılıp oyunun revize edilmesini dilerim.
Diyaloglar daha hayatın içinden, metne katkı sağlar nitelik ilerlemeliydi, yer yer kopuk ve eksik kalan konuların yerine oyunu gerçeklik eksenine oturtarak ana karakter etrafında yürütebilirdi yazar.
Oyuncular metni çok iyi kotarmış. Hepsini tebrik ederim. Güldünya’yı canlandıran Aslı Nimet Altaylar, anne rolünde Hikmet Körmükçü, özellikle köyün delisi rolünde izlediğimiz Uğur Dilbaz ve Güldünya’nın ağabeyi Can Tarakçı göze çarpıyor.
Dekoru Sırrı Topraktepe, Gündünya’nın gelin olma hayaline uygun olarak tasarlamış, müzikleri Okan Kaya, oyunun özellikle ikinci perdesinde artan heyecan ve drama eşlik eder nitelikte işlemiş. Kostümde Onur Uğurlu yöresel tadı kıvamında yakalıyor.
Oyunu izleminizi tavsiye ederim. Oyun bittiğinde gözlerinizde yaşlarla ve Güldünya gibi yitip giden hayatlara seyirci kalmanın kırgın yalnızlığıyla salondan ayrılıyorsunuz.
yaşıt olan kızlar üniversite okurken Gerçek olduğu için o kadar acı bir öykü ki bu tragedya kahramanının yaşamını izler gibi izledim oyunu.








Oyunun Künyesi YAZAN:DENİZ ALTUN YÖNETEN:ÖZGÜR KAYMAK DEKOR - KOSTÜM TASARIMI:ZUHAL SOY MÜZİK :OKAN KAYA IŞIK TASARIM: MURAT SELÇUK EFEKT TASARIM: HAMZA DEĞİRMENCİ DEKOR UYGULAMA: SIRRI TOPRAKTEPE KOSTÜM UYGULAMA: ONUR UĞURLU YARDIMCI YÖNETMEN:ÖZGÜR DERELİ REJİ ASİSTANLARI: DERYA KEYKUBAT, YASEMİN GÜVENÇ, CEYSU AYGEN OYUNCULAR : ASLI NİMET ALTAYLAR , CAN TARAKÇI , ÇAĞRI BÜYÜKSAYAR , FAHRİ KINCIR , GÜLSÜN ODABAŞ , HİKMET KÖRMÜKÇÜ , İSKENDER BAĞCILAR , MURAT ÜZEN , TARIK ŞERBETÇİOĞLU , UĞUR DİLBAZ , TARIK KÖKSAL , CÜNEYT ARDA PAMUK , YASEMİN GÜVENÇ , AYŞEM YAĞMUR ULUSOY , UĞURTAN ATAKAN SÜRE:125 Dk. / İki Perde Topluluk: İBB Şehir Tiyatroları Tür: Komedi-Dram Seanslar Afiş Bilgi